Der er en lokal Sørup-kandidat, der vil gøre en forskel.

Af vor mand i Sørup, Ole Bergmann

Jeg opstiller som nr. 2 på SFs liste til det kommende kommunalvalg. Jeg sad i byrådet fra 2009-2013, har siden været 1. suppleant.

Jeg er 73 år gammel og arbejder som taxichaufførafløser og som interviewer for Danmarks Statistik.

Mine helt lokale Sørup-mærkesager er en lang - delvis succesfuld - kamp for at bevare busbetjeningen af Sørup, flere forslag til trafiksanering af Sørupvej og Skovsvinget og en kraftig støtte til kampen for en trafiksikker skolevej.

Derudover har jeg længe gjort mig bemærket med min stædige insisteren på at kunne færdes sikkert til fods eller på cykel hele vejen rundt om vores smukke Esrum Sø¸. Jeg mener IKKE, at stien skal ligge i vandkanten hele vejen, stien kan etableres som stier i eget tracé langs landevejene.

Men - jeg er selvfølgelig kandidat for hele kommunen. Mit fokus er først og fremmest på kommunens tilbud til børn, unge og ældre.

Vi skal forbedre de gode dagtilbud i form af vuggestuer, børnehave og fritidshjem med klare normeringsregler: en pædagog pr. 3 børn i vuggestue, en pædagog pr. 6 børn i børnehaverne. Mindst 60% skal være uddannede pædagoger.

Skolerne skal have mulighed for at veksle lange skoledage til holddeling og tolærerordninger, og vi vil have et fast loft over elevantallet på 24 elever pr. klasse.

Om 10 år vil antallet af borgere over 80 år være fordoblet. Jeg vil forhåbentlig selv være en af dem. Kommunen skal være parat med indsatser i eget hjem og med et tilstrækkeligt antal plejehjemspladser. Lige nu er opgaven at sørge for bedre normering og bedre arbejdsmiljø i ældreplejen.

For ældregenerationen i Sørup og de andre landsbyer handler det først og fremmest om støttemuligheder i eget hjem samt effektiv offentlig transport, der bl.a. gør det muligt at handle.

Skriv første kommentar

Email again: