Beskyttelse af minoriteter mod hadtale

Af Hanne Berg (SF) og Kristian Hegaard (RV)
Stærkt provokerende organisation holdt søndag (d. 19. august) demonstration foran Nivå Station

I søndags havde en stærkt provokerende organisation anmeldt deres demonstration foran Nivå Station. Deres holdninger og budskaber har udelukkende til hensigt at skabe voldsomme og voldelige reaktioner. De udtrykker hadtale mod det muslimske mindretal, som den yderligtgående forening vil have ud af Danmark.

Som folkevalgte og dermed repræsentanter for såvel det lokale demokrati og minoriteter i vores kommune, kan vi ikke acceptere dette.

Ganske vist er der ytringsfrihed. Efter vores opfattelse er ytringsfrihed ikke ensbetydende med ytringspligt. Fri tale er ikke det samme som fri adgang til hadefuld tale rettet mod minoriteter eller andre mennesker for den sags skyld.

Vi ønsker respekt om minoriteter, som bor og arbejder i vores kommune. Uanset deres baggrund, køn, seksualitet, religion, politisk overbevisning eller handicap. De skal ikke udsættes for hadtale. Der skal ligeledes rettes en stor anerkendelse af, at enkeltpersoner ikke lod sig provokere af den anmeldte demonstration.

Lad os undgå hadefulde ytringer. Lad os løse problemer frem for at skabe dem. Lad os samles i stedes for at spredes. Der er behov for løsninger i stedet for konflikter. Venner i stedet for fjender. Derfor skal vi arbejde for en bedre social integration på tværs af forskelligheder i samfundet. Vi skal i fællesskab finde løsninger på de problemer, der reelt eksisterer i samfundet.

Skriv første kommentar

Email again: